Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият двигател на Хонда би по-мощен, но отново ненадежден

Новият двигател на Хонда би по-мощен, но отново ненадежден

99
0
двигател,мотор,Хонда

Новата задвижваща система на Хонда е значително по-мощна, но не и издръжлива. Това съобщава испанското издание „Марка”, цитиращо служители на японската компания.

Според информацията мощността е била повишена значително, което съвпада в голяма степен с публикуваното от друга популярна испанска медия „Ас” преди 3 седмици, но отново слабо място била надеждността.

През миналата година моторът на Хонда получи страшно много повреди, а освен това отстъпваше много като конски сили на водещите производители. Това доведе до отчайващо слаб сезон за екипа на Макларън и класиране на предпоследно място в шампионата при конструкторите.

За да преодолеят проблемите с издръжливостта, от Хонда са изоставили концепцията за изключително тясна и компактна като размери задвижваща система.

Според спортния директор на компанията Ясухиса Арай в новия си вариант тя не е по-голяма от тази на Мерцедес от миналия сезон, като е бил променен дизайнът на турбината. Резултатите от тестовете на стенда обаче отново показали ниска издръжливост.