Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда искат да имат 3-ия най-добър двигател в началото на сезона

В Хонда искат да имат 3-ия най-добър двигател в началото на сезона

75
0
двигател,Торо Росо,Хонда

В Хонда искат да имат третият най-добър двигател в началото на следващия сезон. Това заяви спортният директор на компанията във Формула 1 Масаши Ямамото.

През миналата година японския производител отбеляза сериозен напредък по отношение на мощността и надеждността, което накара и големия отбор на Ред Бул да премине към агрегатите на Хонда.

Според главният съветник на тима Хелмут Марко и информации в немския Auto Motor und Sport в края на миналия сезон в Хонда са разполагали с около 15-20 конски сили повече мощност спрямо мотора на Рено. С тези цифри не беше съгласен управляващият директор на френския концерн Сирил Абитебул, който заяви че „биковете“ манипулират данните.

„Полагаме много усилия тази зима, каза Ямамото пред Motorsport. – Искаме поне да започнем сезона като 3-ият най-добър производител на двигатели. След това ще се опитаме да настигнем лидерите по време на кампанията. Не искаме да казваме определено време, за което трябва да го направим.

Мерцедес и Ферари още са пред нас. Но след 4 години на развитие и опити, смятаме, че сме намерили правилната посока на развитие и към какво да се стремим. Нещата сега са ни много по-ясни спрямо миналата или по-миналата година. Смятаме, че можем да засилим нашето развитие.“