Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда искат да знаят дали ще доставят мотори на друг тим...

В Хонда искат да знаят дали ще доставят мотори на друг тим до май 2017 г.

60
0

В Хонда искат да знаят дали ще доставят задвижващи системи на втори отбор за 2018 г., като това трябва да е ясно до май 2017 г. Това заяви спортният директор на компанията за F1 Юсуке Хасегава. По думите му японците искат да имат подписан договор за това най-късно до Гран при на Монако през 2017 г.

В момента те доставят двигатели само на Макларън. По информация на Аутоспорт поне един отбор от сегашните в решетката би искал да получава агрегати от Хонда през 2018 г., като преговорите вече били започнали.

„Трябва да знаем със сигурност дали някой иска доставка на двигатели за 2018 г. около Гран при на Монако следващата година (25-28 май), коментира Хасегава. – По това време тази година Ред Бул и Торо Росо обявиха, че ще използват мотори на Рено през 2017 г. Това е най-късният срок за нас. Колкото по-рано знаем, толкова по-добре.”

Хасегава заяви още, че този срок означава преговорите с нов потенциален клиент да бъдат започнати отрано през 2017 г., като към Хонда напоследък има по-голям интерес, тъй като компанията подобри значително агрегатите си през 2016 г.

„Сега обсъждаме възможността от сътрудничество и възможността да доставяме двигатели на нов отбор, но за момента нямаме ясно определени преговори. Има само неофициален интерес, разясни Хасегава.

– Клиентите на Мерцедес нямат особено намерение да сменят двигателите си с Хонда. Ние трябва да докажем, че можем да направим прилична стъпка напред по отношение на представянето на мотора ни. Дотогава не мисля, че те ще отправят конкретно запитване.”