Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда се надяват Макларън да е близо до водещите 3 отбора...

В Хонда се надяват Макларън да е близо до водещите 3 отбора в Япония

60
0

Спортният шеф на Хонда за Ф1 Юсуке Хасегава заяви, че се надява екипът на Макларън да бъде близко до водещите 3 отбора в шампионата в Япония -Мерцедес, Ред Бул и Ферари, и да спечели повече точки. Надпреварата на пистата Сузука в домашна за японския доставчик.

Затова надеждите са за силно представяне и с двете коли, особено след окуражаващия уикенд в Малайзия. Там Алонсо и Бътън завършиха 7-и и 9-и, въпреки че испанецът стартира от дъното на колоната заради наказание за смяна на компоненти по задвижващата система. Ако бе потеглил по-напред, Алонсо можеше да завърши 5-и.

„Сузука е много специално място и е важен състезателен уикенд за Хонда и за мен, каза Хасегава. – Имам страхотни спомени от състезанията там във Формула 1 през годините. Феновете тук очакват много от нас. Надявам се прогресът на тима ни да накара повече хора да дойдат на трасето.

Пистата е високо ценена от пилотите заради това, че е технична. За да успееш там, трябва да имаш добър баланс между мотор и шаси. Надявам се, че ще сме близо до 3-те водещи отбора и ще направим състезание, с което да се гордеем.”

Самият Алонсо заяви, че за Сузука перфектното настройване на колата е трудно, заради промяната в температурата, която пък идва от непредвидимото време. „Ще бъде страхотно да завършим в точките отново на второто домашно състезание за тима, каза още испанецът. – В последните състезания подобрихме цялостния ни пакет.”

Ексклузивно интервю с Хасегава за развитието на Хонда и плановете за следващия сезон четете в брой 197 на списание ClubS1