Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Испания Рейсинг доволни от първите си тренировки в Канада

В Испания Рейсинг доволни от първите си тренировки в Канада

51
0

115 обиколки записаха пилотите на Испания Рейсинг в първите тренировки от уикенда на канадската писта Жил Вилньов. И за двамата това е дебют на трасето в Монреал, като общо 8 от настоящите 24 състезатели караха днес за първи път там. Никой обаче не се разби в прословутата Стена на шампионите, въпреки очакванията на определени наблюдатели за катастрофи. Карун Чандок и Бруно Сена записаха и най-доброто си представяне в петък, неспъвано от технически проблеми.

– Както се случи и с други отбори, ние също се борехме с грейнинга на задните гуми – призна шефът на отбора Колин Колес. – Успяхме обаче да направим много турове и пилотите ни бяха по-бързи с всяка изминала обиколка. Събрахме сериозно количество информация.

20-о време записа Чандок и остана доволен от дебюта си на канадската писта.

– Трасето все още е доста мръсно, но темпото ни бе значително по-близко до това на съперниците – повече от когато и да било до момента през сезона – радваше се индиецът. – Така и не натискахме особено за постигане на време заради сериозното късане на гумите, но опитахме са разберем какво е износването, за да сме наясно през останалата част от уикенда.

Сена се оплака – като повечето си колеги – от мръсния асфалт в началото на пробите, но призна, че условията са се променили значително в течение на деня.

– Успях да завъртя 59 обиколки днес, което беше добре, защото ми даде шанс да науча пистата наистина добре. Като цяло денят бе успешен и нямаме търпение за квалификацията – допълни бразилецът.