Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус се надяват да се борят за точки и с двата...

В Лотус се надяват да се борят за точки и с двата болида в Абу Даби

36
0

Техническият директор на Лотус Ник Честър за очакванията на отбора от Енстън за последния кръг от тазгодишния световен шампионат на Формула 1.

– Отборът има хубави спомени от Абу Даби. Какво представяне може да очакваме в тазгодишния финал на шампионата там?

– Наистина ни се иска да се борим за точки и с двата автомобила. В Остин отбелязахме добър прогрес и по принцип би трябвало да сме по-близо до представянето там, отколкото на Интерлагос, където ни бе ясно, че сме изправени пред предизвикателство заради характера на пистата. Смятаме, че в Абу Даби Е22 ще е на ниво, особено с гуми софт и супер софт. Яс Марина е писта, на която сме се представяли добре в миналото. Със сигурност ни се иска да приключим един много труден сезон с положителен финал.

– Как се отразява на колата падането на температурите при здрачаване?

– Управлението на този аспект може да е доста сложно, тъй като нямаме влияние върху промяната в температурата на трасето. Знаем каква е тенденцията и ще търсим баланс като за състезанието. Това може да има влияние и върху избора на стратегия в зависимост от това колко обиколки се правят със съответния тип гуми. Изборът на смеси за Абу Даби е предпоставка за интересно състезание, с може би едно спиране повече, отколкото ако Пирели бяха решили да доставят медиум и софт. Сигурното е, че всички ще имат малко повече възможности.

– Планирате ли тестове на компоненти за 2015 г. в свободните тренировки?

– Ще продължим с програмата, която сме си начертали. Ще изпитаме нов волан с по-голям дисплей и някои допълнителни компоненти, които хората с остро зрение може да забележат.

– Това ще е последното състезание с Рено и тяхната задвижваща система. Какви са вашите най-хубави лични спомени от работата с тях през годините?

– Имам много спомени, тъй като работих с Рено в продължение на 20 години. Най-хубавите моменти за мен бяха победата в Монако с Ярно Трули през 2004 г. и след това титлите с Фернандо [Алонсо] през 2005 и 2006 г. Имахме чудесни мигове с Рено и за нас бе удоволствие да работим с тях.