Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Люис има шанс за титлата; Лауда: Ако всичко е нормално, Нико...

Волф: Люис има шанс за титлата; Лауда: Ако всичко е нормално, Нико ще е шампион

54
0
Нико Розберг

Тото Волф благодари на тима на Мерцедес за безупречната работа през последните три години, след като отборът спечели трета поредна титла във Формула 1 при конструкторите. Той отбеляза, че Нико Розберг направи безпогрешна надпревара в Япония, както и че Люис Хамилтън все още има шанс за титлата в първенството.

„Люис има шанс да спечели шампионата. Той ще се възстанови за след две седмици, когато е стартът в Остин. Едно отпадане означава 25 загубени точки и битката би била открита отново. Бърни [Екълстоун] би искал това. Люис направи страхотно състезание в Малайзия, където ние го разочаровахме. Видях го след това и бе в добро настроение. През последните три сезона проблемите с издръжливостта бяха почти по равно между пилотите ни. Иска ми се да няма грижи до финала.

В тима ни работят почти 1500 души и те бяха почти безгрешни през последните три години. Страхотно е да работим с тях. Пилотите са невероятни – най-добрите в света и един друг се издигат до нови нива. Ако носех шапка като Ники, щях да я сваля!

И двамата ни състезатели са имали лоши уикенди. Тук Нико бе в друга категория. Преди тенденциите се задържаха, сега като че ли се менят всеки уикенд. В Сингапур например напрежението към края се усили, а той не сбърка. Трябва да допускаш колкото се може по-малко грешки, ако искаш да си световен шампион”, заяви Волф.

Ники Лауда от своя страна каза, че ако нищо странно не се случи през следващите четири старта, то Розберг ще е шампион в края на сезона.

„Нико върши всичко както трябва в момента”, обясни австриецът пред немския Скай. „Ако всичко върви нормално в първенството, Люис няма да го настигне. Това ми е съвсем ясно. Но в крайна сметка победите и загубите се броят накрая. Все пак, ако нищо не стане с някоя от колите, не смятам, че Люис би могъл отново да обърне битката.”

Самият Розберг заяви, че има още много път и той няма да променя подхода си: „Наясно съм, че имам преднина от 33 точки, но ще се съсредоточа върху всеки старт по отделно. Все още има много състезания, така че ще внимавам.”