Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус доволни от петото и шесто място на Райконен и Грожан

В Лотус доволни от петото и шесто място на Райконен и Грожан

60
0
Кими Райконен

Пети и шести финишираха в Гран при на Великобритания пилотите на Лотус Кими Райконен и Ромейн Грожан. В отбора бяха доволни от резултата, като се имат предвид стартовите позиции на състезателите.

Видяхме наистина силно каране от Кими и Ромейн. Е20 бе с представяне равно на всеки друг болид и е окуражаващо, че при не толкова добри места на грида сме трети в класирането на екипите. Смятам, че ще сме още по-силни през втората половина от сезона. А когато всичко се получи в квалификацията, ще сме истинска сила в надпревара – коментира техническият директор Джеймс Алисън.

Райконен сподели, че е трябвало да се качи на бордюр малко след старта, за да избегне други болиди на трасето.

Тогава загубих място, след като ме избутаха настрани. Ако бях останал пред Марк [Уебър] на старта, щеше да е чудесно, като се има предвид къде финишира той. След това обаче Люис [Хамилтън] също ме задмина. Преборих се, автомобилът ни бе силен, особено с твърдите гуми. При по-добър старт щях да се класирам по-напред. Но това е автомобилният спорт и понякога плащаш по-висока от очакваната цена още в първия тур – допълни финландецът.

Грожан пък трябваше да спре за ново предно крило в самото начало след инцидент в първия завой.

Бях от външната страна на Люис и една от Форс Индии-те ме удари. Тогава си помислих, че това ще повлияе сериозно на надпреварата ми, както щеше да се случи, ако бе заваляло. Отборът ми направи невероятна стратегия и повярвахме, че можем да направим дълги стинтове и с двата комплекта твърди гуми. Към края стана по-трудно, но удържах шестото място. Кими бе твърде напред, за да го настигна, но спечелихме добри точки, така че денят бе добър – каза още французинът.