Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус доволни от постигнатото в състезанието

В Лотус доволни от постигнатото в състезанието

44
0
2013,Бахрейн,Кими Райконен,Лотус

След една доста слаба квалификация през вчерашния ден, днес в бокса на екипа на Лотус се лееше шампанско след края на състезанието. След изключително силна в стратегически план надпревара, Кими Райконен и Ромен Грожан завършиха на второ и трето място.

„Още в петък планирахме да опитаме стратегия с две спирания в състезанието“, обясни Кими Райконен. „Имахме добро чувство и за радост то се потвърди. В крайна сметка финландецът успя да спечели седем позиции спрямо стартовата решетка. „Нещата се развиха чудесно. Успяхме да използваме напълно потенциала на колата и да натискаме до края. Свършихме чудесна работа, въпреки че вчера нещата на бяха ОК.“

Ромен Грожан от своя страна бе с различна стратегия и за първи път като чисто темпо бе на нивото на своя съотборник. Французинът за разлика от пилотите в топ 10 можеше да избира с какви гуми да стартира в състезанието.

„Стартирах с различна стратегия спрямо повечето състезатели пред мен“, обясни французина. „Първата ми серия от обиколки бе с твърдите гуми. Така можах да остана по-дълго време на пистата след старта. После трябваше да внимавам, защото навсякъде по пистата имаше отломки.

Състезанието бе много оспорвано, с доста двубои. Това е истинския спорт и определено доставя удоволствие, както на нас, така и на зрителите. Надявам се да продължим в същия дух и да постигаме солидни резултати. Все пак обаче трябва да продължим да се развиваме, защото не сме там, където бихме желали да бъдем.

Целия тим работи усърдно, а най-хубавото е, че имаме идеи, как да продължим развитието си.“