Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус щастливи, че са подобрили квалификационното си представяне

В Лотус щастливи, че са подобрили квалификационното си представяне

25
0
Кими Райконен

Ромейн Грожан постигна най-доброто си класиране на стартова решетка във Формула 1 до момента: той ще е на първа редица утре преди старта за Гран при на Унгария. Кими Райконен даде пето време в квалификацията на пистата Хунгароринг.

Определено не беше лошо представяне, но е разочароващо, че не бях по-бърз в момента, когато трябваше. Автомобилът е с добро поведение. Не успях обаче да направя възможно най-добър тур в нужния миг. Да видим какво ще се случи утре – коментира финландецът.

Грожан заяви, че не е подозирал колко напред ще се класира, но за сметка на това усещането от постигнатото е фантастично.

Уикендът ни на Хокенхайм бе труден, а и честно казано вчера не започнах работата тук по най-добрия начин – призна французинът. – Трудихме се упорито да подобрим нещата и днес сутринта колата вървеше значително по-добре. Много съм щастлив, а и малко изненадан да съм втори на грида. Днес се справихме, да видим какво можем да направим утре.

От доста време в Лотус повтарят, че трябва да подобрят квалификационното си представяне и директорът операции на пистата Алан Перман с удоволствие заяви, че това най-после е факт.

Днес ясно демонстрирахме напредъка си в това отношение. Уикендът бе отличен досега, дано и утре е такъв. Стартът от първа редица е със страхотен потенциал. На тази писта е трудно да се изпреварва, така че потеглянето е особено важно. След това дори в DRS-зоната правата не е достатъчно дълга за маневри, освен ако съперникът пред теб не страда от износени гуми или нещо друго го бави – допълни той.