Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън се радват на трета редица

В Макларън се радват на трета редица

68
0
Кевин Магнусен

В тима на Макларън останаха доволни от класирането на пилотите си Кевин Магнусен и Дженсън Бътън на трета редица от стартовата решетка за Гран при на Италия.

След демонстрирането на наистина добра скорост във всички свободни тренировки, тимът от Уокинг се справи и в събота следобед.

Магнусен имаше проблеми с баланса и техниката сутринта, но успя да напасне всичко навреме за квалификацията. Датчанинът заяви, че е щастлив и продължи:

– Всичко се получи чак в квалификацията. Пето и шесто място е доста солиден резултат за тима. Всъщност не мислех, че темпото ни ще е толкова добро. Прекрасно е да разполагаме със задвижващата система на Мерцедес и се надявам да имаме възможност да се борим с останалите пилоти с такива агрегати. Уилямс изглеждат по-силни, Мерцедес очевидно са, но въпреки това смятам, че можем да вземем добри точки.

Магнусен допълни, че отборът е свършил страхотна работа с предназначения специално за Монца аеропакет.

Бътън от своя страна отбеляза, че скоростта във всички сесии изглеждаше обещаваща, като екипът постепенно изглаждаше настройките и баланса на MP4-29.

– В последната си бърза обиколка в Q3 не направих чист среден сектор. Загубих време на завоите Лесмо, но така или иначе се класирахме дори по-добре от очакваното. Малко съм изненадан колко бързи са Уилямс – не очаквахме да са толкова напред спрямо останалите. Но ние сме трети като скорост в един тур, което е чудесно. Мисля, че в състезанието ще има сериозна битка. Утре ще е и по-топло, което може да помогне – каза още световният шампион за 2009 г.