Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се надява на първите точки за сезона

Алонсо се надява на първите точки за сезона

67
0

Възходът на Макларън явно продължава и това се видя най-ясно, след като за първи път и двете коли на отбора успяха да влязат във втората част на квалификацията. Там действително Алонсо и Бътън се класираха 13-и и 14-и, но оптимизмът в екипа може да се усети.

„Намираме се на мястото, което сме си заслужили“, обясни Фернандо Алонсо след квалификацията. „И двете коли във втората част на тренировката за място си е още една крачка в правилната посока. Утре може дори да се борим за точки. Ако направим добър старт и разполагаме с добра стратегия, тогава съм сигурен, че утре ще имаме и своя първи шанс да се борим за точки. Имахме доста добро темпо в сериите от дълги обиколки.

Първо обаче трябва да завършим състезанието. Надяваме се, да можем да се борим с отборите в средата на класирането, но съм сигурен че стартирайки от 13-а позиция място в точките е напълно възможно. За това вероятно ще ни трябва перфектно стечение на обстоятелствата, но при всички положения ще се опитаме да влезем в десетката.

Имаме доста промени по колата, по сериозните са в задвижващата система. Сега имахме повече мощност и повече гъвкавост. Вървим в правилната посока. С всяка обиколка и с всяка сесия научаваме все повече за колата. Това е едва четвъртия ми състезателен уикенд, а през зимата почти нямахме време за тестове.“