Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всеки, който обвинява Макс за инцидента, трябва да си прегледа очите, заяви...

Всеки, който обвинява Макс за инцидента, трябва да си прегледа очите, заяви Хорнер

45
0
Макс Ватанен

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер защити Макс Верстапен по отношение на инцидента, който извади от Гран при на Сингапур холандеца и пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен.

„Как, за Бога, можеш да си помислиш нещо такова от видяното? Представа нямам! Вижда се, че Себастиан тръгва агресивно наляво, Кими се придвижва надясно, а Макс не може да изчезне. Той вървеше направо и просто нямаше никакъв късмет, отпадайки по този начин“, емоционално обясни Хорнер ситуацията пред Скай Спортс.

„Вижда се как Себ отива наляво, притиска, притиска. Няма къде да отидеш. Така се получава, когато три коли се опитват да влязат в един завой. Но Макс със сигурност не можеше просто да се изпари.“

„Според мен Себ вероятно не можеше да види, че Кими е от другата страна на Макс. Беше агресивен, Кими също и резултатът е очевиден. Всеки, който се опитва да стовари вина върху Макс Верстапен, трябва да си прегледа очите.“

Хорнер допълни, че обяснението на пилота е било подобно. Холандецът държал линията направо, опитал да се отдръпне, виждайки накъде отива ситуацията, но се оказал притиснат.

Стюардите на Гран при на Сингапур решиха да не предприемат по-нататъшни действия по отношение на катастрофата.

Емоционалната реакция на Хорнер бе резултат и от факта, че Ферари обвини Верстапен за станалото. В съобщение в Туитър Скудерията заяви: „Верстапен извади Кими и Себ след това“. Впоследствие от екипа допълниха, че са написали фактите и не е необходимо да се спекулира по тях.

Трикратният световен шампион Ники Лауда пък директно хвърли вината върху Фетел. Австриецът заяви, че изтеглянето на немския пилот към вътрешната страна е причинило верижна реакция.