Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни, че са близо до Ред Бул

В Макларън доволни, че са близо до Ред Бул

43
0
Люис Хамилтън

Втора редица окупираха пилотите на Макларън, като Люис Хамилтън е трети, а Дженсън Бътън – четвърти на грида за Гран при на Сингапур.

– Май съм доста щастлив от позицията си, но пък винаги можеш да се справиш и по-добре. Може би имах шанс и за полпозишън днес – коментира Хамилтън. – Първата ми обиколка в Q3 бе добра, чиста, но вървях прекалено близо до Дженсън. Чувствах колата му пред себе си, а и загуби известно аеропритискане, особено в последния сектор. В последния ми тур се справих с дистанцията, но не го направих достатъчно добре – допълни той.

Люис е доволен от темпото на МР4-25 и от това, че разликите между Макларън, Ферари и Ред Бул не са чак толкова големи. В началото на уикенда екипът от Уокинг бе крайно предпазлив и не даваше никакви прогнози за това къде се намира спрямо съперниците си, но сега всички са обнадеждени.

Бътън от своя страна пръв започна да прави бърза обиколка в третата част от квалификацията, тъй като искаше да е сигурен, че ще има време за още една серия. При сериозното усилие обаче повреди задните си гуми и това повлия на представянето му на финала. Накрая световният шампион записа най-добър втори сектор, но изостана в последния и се нареди 4-и.

– При второто ми излизане реших да карам малко по-спокойно в загряващия тур, както и в първата част на пистата, но пък не загрях достатъчно гумите. И след като обърках първия сектор, чудесното постижение в другите два не бе достатъчно – призна Дженсън. – Все пак мястото ми не е лошо, а и сме много по-близо до Ред Бул, отколкото мислехме, че ще сме. Ферари също изглеждат бързи. Утре стартът ще е ключов. Моята цел ще е да изпреваря Себастиан [Фетел]. Скоростта на Ред Бул в началото напоследък не е толкова добра, така че може да имам шанс – допълни Бътън.