Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни от старта на сезона

В Макларън доволни от старта на сезона

66
0

Доволни от старта на сезон 2010 г. във Формула 1 останаха в тима на Макларън след разочароваща квалификация вчера. Люис Хамилтън се качи на подиума, макар да не го очакваше.

– Трето място е много силен резултат за нас днес. Чувствам, че свършихме добра работа: издръжливостта ни бе на ниво, темпото – прилично, но трябва да скъсим разликата с тези преди нас. Моето състезание бе решено в първия тур, като блокирах в четвърти завой, изпуснах линията и Нико [Розберг] ме изпревари. След това просто не успях да го приближа достатъчно, за да го задмина – коментира Хамилтън.

Той все пак излезе позиция пред немския си съперник след спиранията в бокса. Към края на надпреварата се притесни леко от вибрации, за които смяташе, че са резултат от блокирало предно колело.

Дженсън Бътън от своя страна финишира 7-и, след като не атакува Михаел Шумахер (Мерцедес) за 6-о място, но поне се опази от следващия го Марк Уебър (Ред Бул).

– На старта внимавах, защото не знаех какво ще се случи с гумите ми. Малко съм разочарован от избрания за бокса ми момент, тъй като мисля, че имаше още живот в този комплект. Накрая настигнах Михаел, но нямах достатъчно скорост в средния сектор, за да се приближа и да атакувам в последната част – заяви той.