Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни от темпото си

В Макларън доволни от темпото си

47
0

Люис Хамилтън заяви, че е доволен от темпото на своя Макларън МР4-24 на Монца. Въпреки че загуби капачката на резервоара си в първата обиколка от тренировките сутринта, той успя да оглави сесията, а неговият съотборник Хейки Ковалайнен бе втори. Във втората сесия Хамилтън пък бе 11-ти.

„Очарован съм от прогреса ни. Винаги е малко изнервящо, когато пристигнеш на такава уникална писта като тази, защото искаш да видиш дали си поел в правилната посока с аеродинамиката на колата. Но сесията от сутринта ни показа, че инженерите са направили много точна преценка на това, от което се нуждаем. KERS със сигурност ни помага тук и очакваме да ни даде близо 4 десети от секундата в квалификацията, но също така постигнахме и добър прогрес с цялостния ни пакет“, обясни британецът.

Хейки Ковалайнен също направи добро представяне днес и завърши двете сесии съответно 2-ри и 4-ти.

„На Монца винаги се сблъскваш с проблема с цялостния баланс между ниското притискане и достатъчното сцепление в завой и мисля, че днес бе може би по-добър ден, отколкото очаквахме. По-бързи сме в завоите, отколкото бяхме миналата година, което е добре. Преимуществото, което дава KERS тук, е близо 4 десети, затова тя наистина е полезна на правите и на излизане от бавните завои. Другите имат повече притискане в сравнение с нас, но ние имаме този фантастичен KERS, произведен от Мерцедес-Бенц. Странно е: всички отбори приложиха различни технически решения, но времената са много близки и това е красотата на Ф1“, заяви Ковалайнен.

„Окуражени сме от резултатите от днешната програма, но се притесняваме, че всички отбори ще направят сериозни промени през нощта и затова ние трябва напълно да адаптираме колата си преди квалификацията. Въпреки това обаче сме окуражени от посоката на развитие, която поехме и от резултатите, които постигнахме и в двете сесии“, каза пък тим-шефът на Макларън – Мартин Уитмарш.