Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън щастливи като след победа

В Макларън щастливи като след победа

51
0

След завършилото домашно състезание и в Макларън бяха изключително доволни от постигнатите резултати. Люис Хамилтън успя да завърши на втора позиция, след като стартира четвърти.

При Бътън пък напредъка бе още по-впечатляващ. Шампионът от миналата година започна надпреварата от 14-о място и завърши четвърти.

„Феноменален уикенд за нас“, грееше Хамилтън. „Резултатът ни е почти перфектен. Изключително съм щастлив. Като се има предвид, къде бяхме в тренировките, определено не очаквахме да сме там, където сме сега. Горд съм от тима и от това което постигна, както и от усилията, които всички положиха.

На старта успях да изпреваря Фернандо и да направя крачка напред. След това бях зад Марк през цялото състезание, но колата му бе с около 0,4-0,5 сек на обиколка по-бърза. Така че ми бе особено трудно да остана зад него. Важното е, че спечелихме максимално възможния брой точки.

Най-голямото събиране на фенове, което съм виждал. Подкрепата им бе невероятна, не бихме могли да искаме нещо повече. Не чувах подкрепата им в колата, но определено я чувствах. Даваха ми невероятна мотивация през цялото състезание.

Имаме две седмици да работим по новите ни елементи до следващото състезание. Успях да спечеля предишното състезание на Хокенхайм през 2008 г. Ако успеем да получим и нов под до уикенда там, мисля, че ще сме в много силна позиция. Трябва да натиснем, защото все още сме в играта и в двете класирания.“

„Чудесно състезание“, радваше се и Бътън. „Изключително съм радостен, че успях да изкача десет позиции спрямо старта. Тук е изключително трудно да се изпреварва, затова ми бе ясно, че трябва да рискувам на старта и да се опитам да спечеля колкото се може повече позиции. Шест е добро число.

След това знаех, че трябва да натисна с меките гуми в началото на състезанието. Стратегията проработи и излязох след спирането си зад Фернандо, който пък влезе за изтърпяването на наказание. Така заех четвъртата позиция.

Съжалявам, че не успях да изпреваря и Нико, но все пак постигнахме чудесен резултат.

Съжалявам единствено, че не успях да се кача на подиума пред родна публика. Подкрепяха ни изключително много през целия уикенд. Определено няма да забравя помощта, която ни оказа публиката с невероятната си поддръжка, която ни помогна да спечелим тези чудесни резултати. Мисля, че и те са доволни, защото видяха поне Люис на подиума.

След показаното в петък, резултатите днес изглеждат чудесно. Все още съм втори в класирането при пилотите и единственото, което не ме радва е, че Люис леко се откъсна напред. Но ще се опитам да го настигна в следващото състезание.

Смятам, че за състезанието на Хокенхайм ще разполагаме с чудесен пакет, което ще ни позволи да се противопоставим по-сериозно на Ред Бул.“

„Какво мога да кажа?“, започна Мартин Уитмарш, шеф на екипа на Макларън. „И двамата ти пилоти направиха фантастично състезание, като по този начин записахме 30 ценни точки. Люис направи хубав старт и успя през цялото време да се движи с темпото на победителя. Брилянтно каране.

Дженсън също направи майсторско състезание. Успя да спечели десет места напред. Успяхме с тактиката и трябва да призная, че целия тим даде всичко от себе си през този уикенд.

Въпреки че не успяхме да спечелим домашното си състезание сме много доволни от надпреварата. Спечелихме 149 от възможни 172 точки в последните четири състезания. Прекрасно постижение, което показва нашата отдаденост и решителност.“