Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън трябвало да се разделят с Хонда, за да видят грешките...

В Макларън трябвало да се разделят с Хонда, за да видят грешките си

2349
0
снимка: Макларън

В екипа на Макларън е трябвало да се разделят с Хонда, за да видят собствените си грешки по отношение на колата. Това смята спортният директор на Формула 1 Рос Браун.

Партньорството с японския доставчик на мотори продължи от 2015 до 2017 г. и се оказа неуспешно. От 2018 г. тимът от Уокинг използва задвижващите системи на Рено. А от следващия сезон отново ще се върне към тези на Мерцедес.

В същото време Хонда отбеляза голям прогрес. И през миналата година с екипа на Ред Бул постигна 3 победи и 2 полпозишъна. Според Браун обаче решението за раздяла с Хонда е било нужно и правилно.

„Хората казват, че те (в Макларън) са допуснали голяма грешка да се разделят с Хонда, каза Браун. – Но смятам, че колкото и странно да звучи, те имаха нужда от това, за да осъзнаят какво трябва да направят с отбора.

Те през цялото време обвиняваха Хонда. Но сега вече са наясно, че истината е била друга. Проблемът не е бил само в Хонда. Не знам как щяха да стигнат до това заключение, ако не сложат друг двигател в колата, с който други тимове се състезават и се справят добре.

Правейки това, в Макларън разбраха, че имат някои по-големи проблеми, а не само двигателят. В тима трябваше да направят някои промени. И смятам, че те предприеха някои наистина много разумни промени.“