ГП на Мексико след:
Последно състезание: САЩ

В Малайзия са отворени към домакинство на F1 в бъдеще

16.06.2017 | Асен Стоянов, снимка Мерцедес | коментара Гран при на Малайзия

Организаторите на Гран при на Малайзия са склонни да приемат отново кръг от Формула 1, но за да стане това, спортът трябва да се подобри значително.

Тази година ще бъде последното състезание на Сепанг, като организаторите пожелаха да прекратят договора си след 2017 г. Причината е спадналия интерес към спорта и големите разходи за приемане на надпреварата.

Запитан дали би искал да приеме отново F1 в бъдеще, изпълнителният директор на Сепанг Разлан Разали заяви: „Разбира се. Пистата я има. Ако всички неща, които са нужни са изпълнени, ще приемем отново Гран при. Искаме да видим колко вълнуваща ще стане F1. Новите собственици трябва да си върнат контрол над F1 и върху състезанията. Екълстоун загуби малко от контрола с ФИА.

Драстичните промени в правилата през 2014 г. с новите 6-цилиндрови двигатели дадоха началото на падението на спорта. Състезанията станаха по-малко вълнуващи и това имаше влияние върху интереса към тях по отношение на зрителите пред телевизионните екрани и на феновете по трибуните. Босовете трябва да направят отново състезанията интересни.“

Въпреки че билетите за състезанието са най-евтините в целия календар, през миналата година едва 45 000 зрители наблюдаваха надпреварата по трибуните, които са с капацитет за 120 000. Според Разали влияние за това има и влизането на Сингапур в календара от 2008 г. заради повече възможности са развлечения, които предлага извън пистата. 

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти