Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън и Рейсинг Пойнт смятат, че Заубер ще е много силен...

В Макларън и Рейсинг Пойнт смятат, че Заубер ще е много силен през 2019 г.

61
0

Екипът на Заубер ще е много силен през 2019 г. и с него ще трябва да се съобразяват много от тимовете през новия сезон. Това твърдят пилотите на Рейсинг Пойнт и Макларън – Серхио Перес и Карлос Сайнц.

Швейцарският отбор направи най-голям прогрес в хода на миналия сезон, като завърши на 8-о място при конструкторите пред Уилямс и Торо Росо. Шефът на тима Фредерик Васьор заяви, че в екипа  са почнали работа по новата кола за 2019 г. много рано и очакват добър сезон.

„Заубер е страхотен тим, каза Перес. – Той премина през много труден период в последните няколко години, но мисля, че сега с тези взаимоотношения с Ферари, тимът се завръща в битката. Васьор е страхотен лидер на тима, който прави великолепен прогрес. Тази година Заубер ще бъде много напред.“

Подобно мнение изрази и Карлос Сайнц: „Всички ние трябва да се страхуваме от тях. А ние в Макларън трябва да се притесняваме от всеки един тим. Мислим за Заубер, но и за Форс Индия (Рейсинг Пойнт), които ще разполагат с по-голям бюджет, за Рено, за Хаас, особено ако последните продължат да получават това количество части от Ферари, което имаха миналата година. Всеки един от тези отбори може да е водещият в средата на колоната.“

За новия сезон тимът ще представи колата си на 18 февруари сутринта преди началото на зимните тестове. Той ще разполага с много интересна пилотска двойка. Това ще са ветеранът Кими Райконен и младият италианец Антонио Джовинаци, който има само 2 състезания в F1 от 2017 г.