Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън нямали проблеми с поведението на шасито

В Макларън нямали проблеми с поведението на шасито

39
0

Екипът на Макларън няма проблеми с управляемостта и поведението на шасито. Това обяви състезателният директор на тима Ерик Булие. Французинът определи информациите, че колата е нервна в завоите като фалшиви новини. По думите му проблемите в поведението на болида се дължат на задвижващата система на Хонда. Екипът имаше доста проблеми с нея досега на тестове, включително такива с масления резервоар. В последните дни те намаляха, но скоростта на машината е далеч от тази на водещите отбори.

„Странно е, но колата реагира добре на всички промени, които правим. Пилотите в този момент са много доволни, обясни Булие. –  Четох някои коментари, че имаме проблеми с управлението на колата в завои 1, 2 и 3. Но те са неверни, тъй като то не зависи само от шасито. Не забравяйте, че тези двигатели са хибридни, което означава, че когато настинеш рано газта, имаш електрическа мощност.

И след това имаме турбо. И в зависимост от тези неща, може да имаме проблеми с управляемостта. И ние имаме такива, което означава, че когато подадеш газ, изпускаш задницата на колата и тя изглежда нервна. Но няма нищо нередно с шасито. Още не сме с пълната спецификация на колата, която ще използваме в първото състезание в Австралия.“

Булие също така призна, че заради проблемите със задвижващата система от предната седмица, в последните дни тимът използва много занижени режими на работа на мотора. А това се отразява на цялостното темпо на колата, а не означава само загуба на 15-18 км/ч на правите. И това обяснявало в голяма степен по-бавните времена на обиколка на Алонсо и Вандоорн, с около 3 секунди спрямо лидерите.