Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън отново ще се концентрират върху проблемите с надеждността

В Макларън отново ще се концентрират върху проблемите с надеждността

33
0
Ферари,Фернандо Алонсо

В екипа на Макларън отново ще се концентрират върху решаването на проблемите с надеждността за предстоящата Гран при на Испания. Това заяви водещият пилот на тима Фернандо Алонсо. От началото на сезона екипът от Уокинг има много трудности със задвижващата система на Хонда, която отново не е достатъчно мощна и издръжлива. Затова тимът има завършени само две състезания чрез Щофел Вандоорн в Австралия и Русия.

„След серия от трудни състезания за нас, не съм сигурен какво можем да очакваме от този уикенд, каза Алонсо. – Очакваме да имаме някои нови елементи, които внедряваме за всяко ново състезание. Но не можем да се фокусираме много върху скоростта ни, преди да сме разрешили проблемите си с надеждността. Върху това ще се концентрираме и сега. Надявам се да имаме нормално състезание и уикенд с много малко проблеми. Най-важното нещо е да максимизираме позицията ни от стартовата решетката, каквато и да е тя, в състезанието.”

Вандоорн от своя страна заяви: „Въпреки че не можем да се гордеем с представянето си в Гран при на Русия, можем все пак да извлечем някои позитиви от уикенда. Доволен съм, че завърших състезанието след няколко тежки уикенда. Успяхме да съберем много ценна информация, която ще ни помогне да ускорим развитието на шасито и задвижващата система. Познавам добре пистата от предишните ми състезания на нея. А тя е взискателна към колата и пилота.”

„Не очакваме голяма промяна в нашето представяне за това състезание, но завършването на Щофел в Сочи беше малка награда за здравата работа, която вършим, за да се справим с проблемите ни с надеждността, добави състезателният директор на тима Ерик Булие. – Надявам се да видим подобрение на надеждността ни. Ще е добре да започнем европейските състезания по позитивен начин.”