Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес имаме най-бързата кола, смята Тото Волф

В Мерцедес имаме най-бързата кола, смята Тото Волф

52
0
Тото Волф

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че в екипа имат най-бързата кола като цяло в решетката. От началото на сезона тимът на Сребърните стрели има 4 победи срещу 3 за Ферари и води в шампионата при конструкторите.

Проблемите с работата на гумите в определени състезания обаче костваха доста точки на Люис Хамилтън, който изостава с 12 т. в подреждането при пилотите от водача Себастиан Фетел.

Волф определи колата на Мерцедес като примадона, която трудно се нагажда към всеки тип писти, за разлика от тези на Скудерията. Според австриеца като чиста скорост колата на Мерцедес е най-бърза, но проблемите с гумите пречат това да си проличи на всяко трасе.

„Трябва да приемем това и да оценим, че тя има много позитивни характеристики, каза Волф. – Смятам, че нашата кола е най-бързата в решетката. След всичките направени анализи след Монако получихме страхотно удовлетворение от резултата в Канада.

Сега трябва да запазим това ниво. Ако имаш лош ден можеш да бъдеш негативно настроен след случилото се или да се вдигнеш и да действаш по въпроса. Точно това последното направихме ние.“