Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес не се смятат за фаворити за Сингапур

В Мерцедес не се смятат за фаворити за Сингапур

30
0

Люис Хамилтън и Нико Розберг обявиха, че очакват тежък уикенд в Сингапур, като според тях тимът им Мерцедес не е фаворит за победата в това състезание. През миналия сезон Сребърните стрели имаха сериозни проблеми с работата на гумите и Нико Розберг се класира едва 4-и, а Хамилтън не завърши заради технически проблем. Победата спечели Себастиан Фетел с Ферари след битка с Даниел Рикиардо от Ред Бул.

“Надявам се, че сме се справили с проблемите от миналата година, когато нямахме страхотен уикенд, сподели очакванията си Хамилтън. – Но дори и да успее, няма да е лесно. Дори когато спечелихме през 2014 г., не беше толкова просто. Ферари и Ред Бул със сигурност ще са в борбата и ще трябва да водим голяма битка, за да сме отпред. Обичам битките и съм развълнуван да видя как ще се развият нещата.”

„Няма да е лесно, добави другият пилот на Мерцедес Нико Розберг. – Това е трасе за Ред Бул и ние не бяхме силни миналата година. Но аз имам вярва в тима и в себе си. Подхождам към всеки уикенда с намерението да спечеля състезанието.”

Спортният шеф на тима Тото Волф добави, че в Сингапур досега нито един отбор не е постигал двойна победа, което говори достатъчно много за трудностите, които предлага това трасе. Той обясни, че в тима смятат, че са разбрали защо не са се справили добре миналия сезон, и че този това няма да се случи.