Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес не очаквали такъв резултат, ще имат новости за F1 W15...

В Мерцедес не очаквали такъв резултат, ще имат новости за F1 W15 на Хунгароринг и Спа

3384
0
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел, Ландо Норис
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел и Ландо Норис; снимка: Мерцедес

Първа редица с Джордж Ръсел на полпозишън и Люис Хамилтън на втора позиция постигна тимът на Мерцедес в квалификацията за Гран при на Великобритания.

„Невероятно чувство! Не мисля, че в началото на годината можехме дори да мечтаем за полпозишън тук“, коментира Ръсел

„Двоен успех за нас, Ландо [Норис] е трети – очевидно е просто мега! Усещането в колата в момента е толкова, толкова добро. Болидът оживя в квалификацията, а и честно казано, да се кара на тази писта е истинска радост. В момента се носим по вълната и чувството е наелектризиращо“, радваше се по-младият английски пилот на Мерцедес.

„Сега се съсредоточаваме върху неделята. Имаме да печелим състезание, а битката с Ландо ще е близка. Макс [Верстапен] също ще е бърз. В момента обаче съм наистина развълнуван. Публиката дава и на трима ни (с Хамилтън и Норис) толкова много енергия. Не мисля, че Силвърстоун е мечтал за трима британци на първите три места“, добави Ръсел.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Люис Хамилтън също говори за хората по трибуните, които преживяха променливото време и поройния на моменти дъжд.

„Огромно благодаря на невероятната публика. Изключително съм горд, че съм тук – трима британци в топ 3 е просто невероятно. Определено не очаквахме да сме на първа редица този уикенд, но това е великолепно постижение за нас, за целия отбор. Чувството в колата бе фантастично. Всички в пита, целият ни отбор заслужава това“, каза седемкратният световен шампион.

„Трябваше да загреем достатъчно гумите и да се справим с обиколката, когато реално бяхме на пистата. Мисля, че се справихме с тома. В крайна сметка аз можех да извлека повече, докато Джордж се справи. Но се чувствам уверен за утре. Можем да работим заедно, за да задържим Ландо зад нас“, допълни Хамилтън.

Шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф се зарадва на резултат, но в коментарите си се опита да бъде сдържан. Той заяви, че Мерцедес ще има новости за F1 W15 и през двата оставащи състезателни уикенд до лятната пауза – в Унгария и Белгия

„Вълнуващо е, защото през последните две години имахме проблеми с посоката на работа. Тук-там имаше някой по-добър уикенд. А от Имола насам всичко ново, което слагаме на колата, работи в правилната посока. Щастлив съм, че постигнахме този резултат със собствената си скорост“, каза още шефът на Мерцедес в Гран при.