Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес доволни от солидното класиране

В Мерцедес доволни от солидното класиране

42
0

Михаел Шумахер и Нико Розберг завършиха на четвърто и пето място в състезанието за Гран при на Турция, като по този начин спечелиха по една позиция спрямо стартовите си, макар и заради отпадането на Себастиян Фетел.

Шумахер дори успя да изпревари на старта Дженсън Бътън, но скоростта на болида на британеца определено не бе по силите на 7-кратния световен шампион.

“Състезанието започна така, както се надявах”, обясни впечатленията си след състезанието Шумахер. “После обаче нямах достатъчно грип, в загряващата обиколка карахме прекалено бавно и налягането в гумите ми падна. Освен това Макларън имат доста висока максимална скорост и за мен бе невъзможно да задържа Бътън зад себе си.

В първите обиколки даже ми бе трудно да удържа колата на пистата. После просто запазих позицията си и след отпадането на Себастиян се придвижих с място напред.

Състезание без особени проблеми, но и без всякакви шансове. Чувах, че отпред се случва нещо, радвам се, че феновете се забавляваха. Като цяло съм доволен, защото успяхме да излезем пред Ферари.”

“Петото място е напълно резонно”, не особено словоохотлив бе Розберг. “В някои моменти бях по-бърз от Михаел, но за изпреварване не можеше да става дума. Освен това трябваше да внимавам с атаките на Роберт. Притеснявах се да не завали, защото ако трябваше да влизаме в бокса, щях да съм принуден да изчакам Михаел, а през това време щях да загубя доста позиции.

Така че мислех да изостана на 4-5 сек, но отзад имаше прекалено много напрежение и трябваше да се съобразя с това. След като възможността за дъжд отмина отново се доближих до Михаел.

За мен най-интересните и напрегнати обиколки бяха тези около спирането ми. За радост екипа свърши перфектно работата си и останах пред Роберт.”

Рос Браун от своя страна бе доволен с напредъка на екипа и с постигнатото в състезанието, но призна, че са необходими още доста усилия, за да се доближат до върха.

“Четвъртото и петото място бяха най-добрите възможни за нас днес”, обясни британецът. “Свършихме чудесна работа, определено има напредък. Но има още много работа пред нас. Изостанахме леко в началото, защото нямахме скоростта да атакуваме, а трябваше да пазим гумите си.”

Норберт Хауг потвърди необходимостта от повишаване на скоростта, но бе особено доволен от 71-ата победа за двигател на Мерцедес и от това, четири от първите пет коли бяха с агрегати на фирмата.