Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес хвалят Розберг

В Мерцедес хвалят Розберг

52
0

Само Нико Розберг от екипа на Мерцедес успя да влезе в последната част на квалификацията и бе най-добрия пилот извън топ 3 отборите на Ферари, Макларън и Ред Бул. Германецът се класира седми, на 1,065 сек. зад победителя Фернандо Алонсо. Съотборникът му Михаел Шумахер за пореден път отпадна във втората част на квалификацията и остана 12-ти.

„Седмото място всъщност е най-доброто постижение, което днес бе възможно“, обясни Розберг. „Така че мога да бъде доволен, както и отбора разбира се. Със сигурност искаме по-добри класирания в квалификацията и не трябва да свикваме да сме доволни с подобни класирания, но това е реалността в момента.

Може би в състезанието ще сме малко по-силни, отколкото в квалификацията. Ще се опитаме да минем колкото се може по-напред, особено ако се случи нещо между момчетата в топ 6.“

„Разбира се няма как да съм доволен от представянето си в днешната квалификация“, заяви Шумахер. „Но мястото отговаря на това, което ми позволи моята кола да постигна.

Определено, балансът ми не е перфектен, особено в някои завои, където колата бе доста нервна. Дойдохме на това трасе с очакването, да покажем добро представяне.

Състезанието е дълго, всичко е възможно. Бях топло посрещнат от италианските тифози и се надявам да ги зарадвам и да спечеля колкото е възможно повече точки.“

„Отборът и пилотите ни свършиха добра работа до този момент, защото извадиха максимума от колата“, спокоен изглеждаше Рос Браун. „Особено добре се представи Нико, който със силната си обиколка в последната част на квалификацията успя да спечели седмата позиция.

Имаме добър баланс с много бензин, което означава, че вероятно в състезанието ще сме по-силни. Надяваме се да спечелим по няколко места напред и с двете коли.

Не можем да поставим момчетата от топ 6 под напрежение, поне в квалификацията и като цяло сме се съсредоточили върху 2011 г. Така че целта ни до края на сезона е да сме пред останалите тимове извън топ 3.“

„Нико определено изчерпа напълно потенциала на колата, който бе възможен днес“, заяви спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг. „Добро постижение за него и за целия тим.

Михаел от своя страна за малко изпусна влизането в последната част на квалификацията. Все пак ще стартира от шеста редица. Надяваме се на спечели няколко места в състезанието и съответно точки.

Изглежда състезанието ще е доста интересено, защото в топ три има само един пилот, който реално да се бори за титлата. Така че ще има сериозна битка и се надяваме това да помогне на Нико да спечели няколко места утре.“