Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес не се надяват на полпозишън

В Мерцедес не се надяват на полпозишън

32
0
2013,Индия,Мерцедес,Нико Розберг

Екипът на Мерцедес често през тази година бе най-бърз в съботния ден, печелейки квалификация след квалификация. В същото време обаче в последните няколко уикенда пилотите на отбора не успяват да се справят със Себастиян Фетел и Марк Уебър. Изглежда, че и през този нещата няма да се променят особено, което определено води до разочарование за Розберг и Хамилтън. А те имат желание да се преборят за второто място при конструкторите, от което за момента изостават с десет точки. След петъчния ден Хамилтън зае четвърта позиция зад болидите на Ред Бул и Ромен Грожан с Лотус. Розберг пък се класира шести зад Фернандо Алонсо.

Голямото преимущество на отбора през тази година, представянето в бърза обиколка, и в Индия изглежда безвъзвратно загубено.

„По всичко личи, че няма да можем да се борим за първата позиция на старта през този уикенд“, обясни Розберг в края на петъчния ден. „Ред Бул и особено Себастиян (Фетел – б.а.) днес отново изглеждаха прекалено силни. Това разбира се не е приятно, но така стоят нещата в момента. Така че нашата цел утре ще е третото място.

Интересното днес бе, че пистата се промени доста през днешния ден. В края вече имахме сериозни проблеми с нестабилността на предната част, което е доста необичайно предвид, че сутринта бе обратното. Има доста неща по колата, които до сега не сме имали, защото изпробвахме доста неща днес. Така че днес вечерта пред нас има доста работа.“

Хамилтън от своя страна обърна през днешния ден повече внимание на своето семейство, което присъства на пистата през този уикенд.

„Винаги е важно, да си близко до своето семейство“, заяви Хамилтън. „Наистина съм щастлив, че те са тук с мен през този уикенд. Те винаги са ме подкрепяли и затова е чудесно, че са на пистата.“

Дали присъствието на семейство Хамилтън ще донесе късмет на пилота е трудно да се каже, но пилотът на Мерцедес многократно е доказвал, че е изключително бърз в една обиколка.