Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес не знаят на какво се дължат проблемите им

В Мерцедес не знаят на какво се дължат проблемите им

55
0

Трудностите в тима на Мерцедес продължиха и в официалната тренировка за място на стартовата решетка за Гран при на Канада. Нико Розберг постигна 10-о време, а Михаел Шумахер въобще не стигна топ 10 днес.

– Колата ни този уикенд е добра, но не можем да се справим с гумите – не проработиха добре цял следобед – призна Нико. – По-твърдите вървяха не твърде лошо в Q1, но с меките по-късно имахме сериозни проблеми. Тъжно е, че тръгвам десети, но пък в надпреварата всичко може да се случи.

Именитият му съекипник също не бе щастлив от случилото се, като заяви, че не е имал нито баланс, нито сцепление и това му е причинило сериозни главоболия при спиране и цялостно управление на колата.

– Болидът просто не се представи според очакванията. И вчера следобед имахме подобни грижи, поради което направихме някои промени след втората тренировка. Трудно е да разберем причините за случващото се, но ще направим сериозен анализ – заяви Шумахер.

Окуражен от вчерашното темпо, днес и Рос Браун бе хванат неподготвен за липсата на скорост у MGP W01. Той допълни, че има много малка разлика в поведението на двата типа гуми.