Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес работят за подобрения в настройките

В Мерцедес работят за подобрения в настройките

41
0

4-о време във втората свободна тренировка на пистата Албърт парк записа Михаел Шумахер, като за първи път успя да се класира (в каквато и да е сесия) пред съотборника си в Мерцедес Гран при Нико Розберг. Седемкратният световен шампион се чувства значително по-удобно в болида си MGP W01 спрямо Бахрейн, където останал неудовлетворен от седалката и позицията си в кокпита.

– Както често се случва в петък, представянето е трудно за преценяване, тъй като изглежда всички работеха по различни програми. Аз лично съм доста доволен от днешните тренировки, въпреки че като цяло не карах кой знае колко. Червените флагове сутринта ми попречиха в известна степен, след това пък заваля. Но научихме много неща и сме наясно как да подобрим значително настройките на колата си. В крайна сметка времената ни бяха конкурентоспособни – обясни Шумахер.

10-и остана Розберг в следобедното подреждане, като той не бе особено доволен от дъжда, макар да събра прилично количества данни за гумите в различни условия.

– Все още имаме какво да решаваме по отношение на реглажите в търсене на подобрение, така че ни предстои сериозна работа – допълни Нико.

Шефът на отбора Рос Браун каза, че с колата на Шумахер е постигнат прогрес, докато при болида на Розберг екипът тръгнал в погрешна посока и трябва да оправи нещата преди утрешните сесии.