Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес сравнително доволни от прогреса си

В Мерцедес сравнително доволни от прогреса си

46
0
Нико Розберг

Осмо и десето време постигнаха във втората свободна сесия за Гран при на Сингапур пилотите на Мерцедес Гран при Нико Розберг и Михаел Шумахер.

– Пистата се подобри значително, така че успяхме да научим доста неща и направихме някои добри промени по настройките – сподели Нико. – Дългите ни бягания са наред, но главният проблем е, че нямахме толкова сцепление, колкото очаквах от меките гуми. Това трябва да го прегледаме. Но като цяло беше приличен старт на уикенда – допълни той.

Шумахер междувременно изпълни необичайната за него задача да се запознае с нова писта. Седемкратният световен шампион бе сред най-активните и през първите 90 минути, въпреки че тогава условията на пистата не бяха добри за събиране на информация.

– Карането днес беше истинско удоволствие, дори на тъмно. За първи път съм на трасето в Сингапур и бях любопитен да разбера какво точно е чувството. Трябва да кажа, че ми хареса. Бях чул, че асфалтът е доста неравен, но ситуацията съвсем не беше лоша с изключение на един сектор – бе коментарът на Михаел.

Шефът на отбора Рос Браун също смяташе, че втората сесия е била по-полезна за тима като цяло, а първата – за Шумахер.

– Сравнително доволни сме от прогреса си, но имаме още работа – допълни англичанинът.