Начало Други Влъчков спечели второто състезание в своя клас на Нюрбургринг в GT4

Влъчков спечели второто състезание в своя клас на Нюрбургринг в GT4

123
0

Иван Влъчков спечели второто състезание в своя клас от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Нюрбургринг в Германия.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. Вчера Иван завърши 3-и, но днес спечели убедително в категорията на аматьорите.

Във второто състезание на съкратения вариант на Нюрбургринг Иван стартира втори от всички и първи в своя клас. Той запази тази позиция след старта, а след това стратегически пропусна Ръдест от класа на професионалистите. В следващите обиколки Вълчков поддържаше отлично темпо и задържаше 3-ата позиция и първа в класа.

Иван бе един от последните, които направиха задължителното си спиране в бокса в средата на надпреварата, сред което той запази убедително първата позиция в класа и бе 4-и в общото класиране.

До финала българският пилот пропусна още един „професионалист“, за да завърши 5-и и убедително първи в класа си с аванс от 15 сек пред втория Марчинкиевич с Мазерати. Той остави зад себе си двама от професионалния клас.

Пълен запис от състезанието можете да наблюдавате на: