Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Нидерландия: Решението на Ред Бул за Перес е странно, никога не...

В Нидерландия: Решението на Ред Бул за Перес е странно, никога не са давали толкова шансове на някой с лошо представяне

8888
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Отборът на Ред Бул реши да задържи Серхио Перес и това решение бе определено като изненадващо и странно от Гийдо ван дер Гарде. Бившият пилот от Формула 1 е част от телевизионния екип, който отразява надпреварите от световния шампионат в Нидерландия. Той заяви, че е объркан от решението, което според него изобщо не прилича на крайния резултат от предишни подобни ситуации, случили се в Ред Бул.

„Намирам цялото нещо за изумително странно. Това е избор, който изобщо не прилича на решение на Ред Бул. От Ред Бул никога не са давали на някого толкова време и шансове ако съответният пилот не се е представял добре. А резултатите на Перес са драматично лоши след първите четири състезания. Ако стартираш втори на Спа и на финала си седми… Скоростта му в надпреварата бе просто лоша“, посочи бившият F1 пилот

„[Хелмут] Марко има какво да обяснява, [Кристиан] Хорнер има какво да обяснява. Хорнер постоянно защитава Перес. Той вероятно има повече за обяснение. Изборът на Хорнер да задържи Перес е логичен, защото там са парите, а съществува и политически проблем. Само едно нещо: в екипа нещата могат да се объркат“, продължи Ван дер Гарде.

„Ако искат да се борят за титлата при конструкторите, трябваше да вземат друг пилот.“

„Можеше да заложат на млада надежда като [Лиам] Лоусън. Или да сложат до Макс [Верстапен] някой, който познава чудесно тима, добър втори пилот е, не допуска грешки. То просто се вижда, че чисто психологически Перес изживява труден период. Върху него има огромен натиск. Той бърка постоянно.“

„Ако някой като Перес само мърмори и след това в екипа дойде друг състезател с голяма усмивка, носещ енергия в отбора, то вторият вариант може да повдигне духа на целия тим. Преди няколко старта говорехме лошо за [Даниел] Рикиардо. Но ако трябваше да заместим Перес, то логичният избор би бил Рикиардо. Само заради опита и енергията, които носи, тъй като би бил страхотен втори пилот до Макс“, каза още Ван дер Гарде.

Рикиардо също ще запази мястото си във Виза РБ за останалата част от сезон 2024. Хелмут Марко намекна, че за догодина може да има размествания. Лоусън ще е свободен да си тръгне от Ред Бул ако няма титулярно място във Формула 1 за 2025-та.