Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Пирели очакват 1 стоп за смяна на гуми и тази година

В Пирели очакват 1 стоп за смяна на гуми и тази година

1111
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

От Пирели очакват пилотите масово да правят по 1 питстоп за смяна на гуми и тази година. Това заяви спортният директор на италианския доставчик Марио Изола дни преди първия кръг от сезона в Австралия.

Според него заради новите правила за аеродинамиката на колите и новите по-меки гуми ще има повече екшън на пистата. Но работата на механиците в бокса по време на състезание ще остане сравнително малко.

„Мисля, че отборите ще предпочетат 1 питстоп, обясни Изола. – Но целта е да направим изпреварванията по-лесни. Автомобилът отзад сега губи по-малко притискаща сила, следвайки друг. Освен това системата DRS ще бъде по-ефективна (заради отварянето на крилото с 20 мм повече).

А пилотите ще имат и 5 кг повече гориво за състезанието. Те ще трябва по-малко да пестят бензин. Искахме да направим гуми, които са по-малко податливи на прегряване и по-постоянни като представяне заради цялостния пакет. Може би ще имаме отново 1 стоп за смяна на гуми, но повече екшън на пистата.“

Изола освен това смята, че с оглед на показаното в тестовете времената на обиколка няма да се влошат значително, както се очакваше. „Всички бяха убедени, че новите аеродинамични пакети ще намалят притискащата сила, заяви италианецът. – Гледайки времената на обиколка, това може би няма да се случи.“