Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул имали най-лошия сезон от 2006 г. насам по отношение...

В Ред Бул имали най-лошия сезон от 2006 г. насам по отношение на надеждността

106
0

В Ред Бул са имали най-лошия сезон от 2006 г. насам по отношение на надеждността на колата. Това обяви спортният директор на тима Кристиан Хорнер.

Пилотите на тима Рикиардо и Макс Верстапен отпаднаха много пъти тази година заради повреди в задвижващата система. И това не им даде шанс да се борят с Ферари и Мерцедес за титлите.

„По отношение на издръжливостта на колата и тази на двигателя, може би това беше най-лошата година от 2006 г. насам, каза Хорнер. – Затова нашият партньор по моторите Рено работи здраво, за да се справи с това през зимата.

Те се нуждаят от това и за своя собствен отбор. Надявам се заедно да направим сезон през 2018 г., в който да преследваме Ферари и Мерцедес, които също няма да стоят със скръстени ръце.”

По време на годината Рено подобри значително представянето на задвижващата система по отношение на мощността, което позволи на Верстапен да спечели състезанията в Малайзия и Мексико с чиста скорост, а не само заради проблеми на съперниците.

„Развихме много добре колата по време на сезона, обясни Хорнер. – Започнахме го с 1 сек изоставане на обиколка от лидерите, а в края му спечелихме 2 състезания заслужено. В последната третина от сезона имахме и най-доброто шаси.”