Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Въпросителни в Ред Бул след седмо и девето място в квалификацията

Въпросителни в Ред Бул след седмо и девето място в квалификацията

60
0

Надеждата бе доста ограничена още дори преди използването на новата задвижваща система на Рено. Все пак резултатите от петъчния ден бяха повод за известна надежда в екипа на Ред Бул. След днешната квалификация обаче стана ясно, че използваните седем възможности от страна на Рено не са донесли очакваното подобрение. Даниел Рикиардо завърши едва на девета позиция и не само времето на обиколка бе повод за съмнения относно качествата на новата версия на задвижващата система, но и максималната постигната скорост. Със старата модификация Данил Квят зае седмо място.

„Няма как да сме доволни от деветото място“, заяви Рикиардо след края на квалификацията. Заради използването на нова задвижваща система, която е извън лимита на вгражданите за година той е наказан и с връщане на десет места назад в решетката. „Колата функционираше добре и не направихме почти никакви промени, защото бяхме доволни от поведението ѝ. Но в квалификацията се видя, че ни липсват тези 0,1-0,2 сек. който по принцип успяваме да спечелим в последната част.“

Стойностите на максималната скорост бяха показателни за качествата на задвижващата система на Рено. Квят бе по-бърз със старата версия с 1 км/ч. от своя съотборник, а руснакът от своя страна изостана с 15 км/ч. от най-добрия резултат на Фелипе Маса.

„Трябваше да изпробваме новата задвижваща система, защото нямаше какво да губим“, обясни Рикиардо. „До сега обаче не получихме нищо, което би могло да ни помогне.

Трябва да дадем шанс на инженерите на Рено да направят фина настройка, но до момента не виждаме нищо позитивно. Подходът ни към квалификацията остана непроменен – даваш газ колкото можеш и се опитваш да победиш съотборника си. Сега обаче този млад руснак отново е пред мен. По дяволите!“, завърши с усмивка Рикиардо.

„Направих добра обиколка в края и това може би бе най-добрият ми квалификационен тур през тази година“, обясни Квят, който намали преднината на Рикиардо в битката им в тренировките за място на 7:11. „Много съм щастлив от постигнатото днес. Във Форс Индия обаче явно свършиха по-добра работа от нас. Разликата между мен и Хюлкенберг в квалификацията бе минимална и мисля, че картината в състезанието ще е подобна.

Имаме добра скорост в дълга серия от обиколки и бяхме доволни от представянето си в този компонент в петък. Ще се опитаме с агресивна стратегия да запишем оптимален резултат. Искам да направя добро състезание и да запиша добро количество точки.“