Начало Рали Валентино Роси спечели за пети път Монца Рали шоу

Валентино Роси спечели за пети път Монца Рали шоу

55
0

Валентино Роси спечели за пети път Монца Рали шоу и италианските медии започнаха да се шегуват, че е достатъчно добър на четири колела, за да кандидатства за овакантеното от Нико Розберг място в Мерцедес във Формула 1.

Деветкратният мотоциклетен шампион обаче съвсем не се шегуваше по време на надпреварата и се постара максимално да победи Дани Сордо и Марко Бонамони, които имат значително повече опит на четири колела. Валентино пое лидерството във втория общо десет етапа, когато Сордо бе наказан заради удар в конус.

Испанският пилот, който бе зад волана на Хюндай New Generation i20 WRC, изостана още малко, но успя в последния момент да изпревари Бонамони и да вземе второто място.

Алесандро Боска зае четвъртата позиция, а пети се класира братът на шефа на Сузуки в MotoGP Давиде Бривио – Роберто.

Междувременно Роси заяви, че според него новият му съотборник в Ямаха Маверик Винялес ще е сред претендентите за титлата в MotoGP през 2017 г.

„Мисля, че за титлата догодина ще се борят [Марк] Маркес, [Хорхе] Лоренцо, аз… после Винялес. Да почакаме и ще видим”, заяви Валентино. „Оценявам изминалия си сезон като един от най-добрите (в кариерата си). Ако да завършиш втори в шампионата започне да се смята за посредствено представяне, то тогава сме свършени. Годината бе положителна, тъй като бях конкурентоспособен във всякакви условия, както и доста бърз. Нямах късмет, допуснах някои грешки, но сезонът без съмнение бе позитивен.”

 

Monza Rally Show 2016 Day2 📽 by @gopro Scuderia VR46 @uccioyellow46 @robertobrivio @alenbollini @camilss

A video posted by valeyellow46 (@valeyellow46) on Dec 3, 2016 at 11:27pm PST