Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не счита Рено и Макларън за заплаха за Ред Бул

Верстапен не счита Рено и Макларън за заплаха за Ред Бул

83
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че не счита тимовете на Макларън и Рено за заплаха за неговия екип Ред Бул за тази година. И трите тима ще използват задвижващи системи на френския концерн този сезон, като до момента изглежда, че „биковете“ са направили най-доброто шаси от тях.

Според него екипът би трябвало да се бори с Мерцедес и Ферари за челните места и не бива да се притеснява от Рено и тима от Уокинг, които се очаква да отбележат сериозен напредък за 2018 г. спрямо миналата.

“По принцип обръщаме внимание на всички, но не мисля, че те ще бъдат нашите основни съперници, каза Макс. – Също така и не искаме случаят да е такъв, което би означавало, че не вършим добра работа. Трябва да гледаме към тимовете отпред.“

Според холандеца тестове за тима до момента вървят много добре  и няма драми. „Аз върша моята работа и успяваме да навъртим обиколките, които сме си поставили за цел, каза още Верстапен. – Със сигурност тази седмица нещата са по-добри по отношение на температурите на пистата и можем да научим неща за колата.“

Верстапен заяви още, че не знае на този етап дали тимът му ще може да се бори за титлите с Мерцедес, като според него това ще стане ясно по-късно през сезона. Според него Сребърните стрели ще имат предимство в квалификациите заради по-високите си режими, но в състезанията нещата може да се различни заради възможното по-високо износване на гумите при Мерцедес.