Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул използвали само 7 от 11-те подобрения по двигателя на...

В Ред Бул използвали само 7 от 11-те подобрения по двигателя на Рено

49
0
двигател,Рено,Рено Спорт F1

Екипът на Ред Бул е използвал само 7 от 11-те подобрения по задвижващата система на Рено за състезанието за Гран при на Бразилия. По принцип френската компания готвеше голям пакет от ъпгрейди по задвижващата си система още за Гран при на САЩ, който включваше използването на 11 от останалите 12 токена за развитие и подобряване на двигателя си.

Тимът на Ред Бул обаче реши да ползва новия мотор чак за надпреварата в Бразилия и то само от единия пилот – Даниел Рикиардо. Другият Дани Квят кара на Интерлагос със старата спецификация.

Оказа се обаче, че дори австралиецът не е използвал пълните възможности на системата, тъй като в агрегата му са били всъщност само 7 от 11-те подобрения. Те са били използвани за развитие на двигателя с вътрешно горене, а останалите 4 са били за турбото. Но заради липсата на достатъчно части и невъзможност новото турбо да се свърже с изпускателната система, е било невъзможно то да бъде внедрено за това състезание.

Засега не е ясно дали пълният брой подобрения ще бъде използван от Ред Бул и за последния кръг от сезона в Абу Даби в предвид наказанията, които ще получат пилотите в стартовата решетка.