Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул пак празнуват

В Ред Бул пак празнуват

77
0

Двойната победа не се удаде на Ред Бул в днешната Гран при на Испания, но пък Марк Уебър направи безгрешна надпревара на пистата Каталуния. Австралиецът води от старта до финала и бе абсолютно безгрешен през всичките 66 обиколки.

– Спринтът към първи завой е доста агресивен и знаех, че момчетата ще ме настигнат в зоната за спиране. Затова трябваше да съм наистина прецизен какво се случва там. След това просто карах. Днес всичко се нареди прекрасно за мен, но въпреки това имах чувството, че това е най-дългата ми Гран при! В други случаи не съм водил толкова време, а сега само гледах дисплея и това, Боже мой, се проточва до безкрай! Невероятно е да спечеля така, направо съм на седмото небе – развълнувано възкликна Уебър.

Себастиан Фетел имаше повече грижи от съотборника си – при него всичко премина така гладко. Марк удържа атаката му на старта, а германецът не опита след това друга, тъй като неговият RB6 не бе достатъчно добре балансиран.

– Освен това питстопът ми бе бавен, наложи се да чакам и загубих позиция. Усещах, че поведението на болида се подобрява, но в момента, в който се залепиш за някого, е просто невъзможно да го задминеш. 15 обиколки преди финала загубих предна лява спирачка и трябваше да намаля. Имах късмет, че Михаел [Шумахер] бе значително по-назад – допълни Фетел.