Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул признаха, че са обмисляли замяната на Хартли

В Ред Бул признаха, че са обмисляли замяната на Хартли

59
0
Брендън Хартли

В екипа на Ред Бул са обмисляли да заменят Брендън Хартли в екипа на Торо Росо с друг пилот. Това призна главният съветник при „биковете“ Хелмут Марко. Още в предните седмици имаше слухове, че новозеландецът може да бъде сменен заради неубедителното си представяне в първите няколко състезания.

Единият от вариантите е бил да го замести Ландо Норис, който е тестпилот на Макларън. От Уокинг обаче не са се съгласили, тъй като били склонни да го пуснат под наем само до края на сезона. А в Торо Росо са го искали за тази и следващата година.

Подобреното каране на Хартли напоследък обаче накарало ръководството на Ред Бул да го остави да кара за Торо Росо на този етап. „Ако представянето му не се беше подобрило, щяхме да се огледаме за алтернатива, каза Марко. – Но сега Брендън е конкурентноспособен и отпадането му в Канада не е фактор за бъдещето му.“

Марко заяви още, че в Ред Бул са притеснени относно промените в правилата на спорта след 2020 г. и липсата на яснота около тях. Според австриеца забавянето не е добро, тъй като времето за работа на тимовете намалява.

„Малко сме притеснени, каза Марко пред Билд. – В началото на април те казаха, че ще знаем новите правила за 2021 г. в следващите 4 седмици. После казаха, че това ще се случи до края на май. Крайно време е да имаме конкретни данни и правила.”

Марко разкритикува и подхода на Liberty Media относно спорта. „Те искат да угодят на всички. Това не работи. Вижте в MotoGP. Нещата ги решава един човек, но резултатът е, че 6 до 8 пилоти могат да спечелят състезание. Ние в F1 трябва да вървим в тази посока.“