Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено не могат да чакат Ред Бул за двигателите до Австрия

В Рено не могат да чакат Ред Бул за двигателите до Австрия

78
0
двигател,Рено

В Рено не могат да чакат Ред Бул до Гран при на Австрия за това да реши дали ще ползва техните двигатели или ще премине към Хонда в бъдеще. Това заяви управляващият директор на френския производител Сирил Абитебул.

Първоначално поставеният срок бе средата на май. После той беше удължен до края на въпросния месец, а наскоро Кристиан Хорнер и Хелмут Марко от Ред Бул заявиха, че решението ще дойде в Австрия в края на юни и началото на юли.

Причината е, че в Милтън Кийнс искат внимателно да анализират представянето на новите спецификации на агрегатите на Рено и Хонда, които дебютираха в Гран при на Канада миналия уикенд, и които ще бъдат ползвани и във Франция.

„Предполагам че в Ред Бул имат цялата нужна информация сега, каза Абитебул. – Не виждам защо те ще отлагат още решението си. По правилник срокът за него беше 15 май и ние се съгласихме да го удължим малко в името на 12 годишното ни добро сътрудничество.

Но след един определен момент офертата, която им направихме и бе поискана от тях, няма да е налична. Те искаха да видят новата ни спецификация и тази на Хонда. Те имат цялата информация, която им е нужна. Затова не виждам причина да отлагат решението си.“

Запитан дали в Рено могат да изчакат до Гран при на Австрия, Абитбул каза: „Не мисля. Просто защото ни трябва време, за да можем да произведем всички необходими компоненти за догодина. Вече изоставаме, а сроковете ги определяме ние, не Ред Бул.“

Ексклузивно интервю с пилота на Рено Нико Хюлкенберг четете в новия брой 216 на списание ClubS1