Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено очакват добро състезание

В Рено очакват добро състезание

46
0

Както и се очакваше преди началото на уикенда Рено R30 функционираше доста добре по улиците на Валенсия. Роберт Кубица се класира шести, а неговият съотборник Виталий Петров десети. И двамата бяха особено доволни от резултатите си и заявиха надеждите си за състезанието.

“Квалификацията протече добре за мен, като колата бе много силна особено с по-твърдите гуми на Бриджстоун”, обясни Кубица. “С по-меките обаче не всичко изглежда така добре, чувствах болида различен и не успях да постигна сериозно подобрение по отношение на времената. Все пак обаче решихме да стартираме с меките гуми.

Въпреки че в първите две части постигнах по-добри класирания, това шесто място отразява точно нашето състояние. Новия усъвременен пакет ни дава някои предимства, но ни предстои доста работа, за да постигнем потенциала, който ни дава. Надявам се да покажем това в предстоящото състезание.”

“Фантастично е, че успях да вляза в десетката, защото разликите бяха минимални”, радостен бе Петров. “За съжаление направих няколко грешки в бързата си обиколка в последната част на квалификацията. Иначе може би щях да съм още по-напред.

В състезанието могат да се случат много събития. Ще внимавам за гумите и ще се опитам да спечеля колкото се може повече позиции. Трябваше да се адаптирам към многото новости по колата, но се чувства, че е значително подобрена.”

“За нас винаги е радостно да гледаме и двете си коли в последната част на квалификацията”, обясни шефът Ерик Булие. “Това не се случваше толкова често през този сезон.

Смятахме, че е възможно още по-добро класиране след първите две части на квалификацията. За съжаление обаче гумите не функционираха толкова добре.

Имаме добра стратегия за състезанието. Надяваме се и двете коли да вземат точки, за да успеем да се преборим с Мерцедес в класирането при конструкторите.”