Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено окуражени

В Рено окуражени

35
0

Екипът на Рено и Фернандо Алонсо бяха окуражени от представянето си в първите тренировки на пистата Маникур, където в неделя ще участват в домашната за френския тим Гран при. Двукратният световен шампион във Формула 1 претърпя повреда на двигателя в края на първата сесия, но след втората бе начело на класирането.
Имахме малък проблем с двигателя сутринта, но механиците свършиха забележителна работа и поправиха колата, което ни позволи да продължим в следобедната сесия без повече грижи. Изпробвахме някои нови елементи, които тествахме на изпитанията миналата седмица и от днешното ни представяне съм окуражен за утрешните сесии – обясни Алонсо.
Въпреки чудесното постижение обаче, в екипа останаха реалисти. Директорът на инженерния отдел Пат Саймъндс изрази позицията си на умерено задоволство:
През по-голямата част от деня изпробвахме различни варианти за подход към надпреварата. И както е наистина чудесно да видиш колата си начело в подреждането, то ние сме наясно, че това не винаги и индикатор за истинското ни ниво.
Представянето на Рено наистина не е никак добро от началото на сезона. Алонсо има в актива си едва девет точки, докато съотборникът му Нелсън Пикет не е спечелил и един пункт до момента. Във Франция Фернандо за пореден път заяви, че понастоящем е концентриран върху конкретната си работа:
Не искам да завърша сезона само с 9 точки и никакви подиуми. Възможно е вероятността за място на почетната стълбичка да не е чак толкова отдалечена, но ни трябва малко късмет след наистина добра квалификация – допълни испанецът. – Точките ни трябват и сме готови да ги спечелим.