Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено се надяват Пикет да надгради над резултата си

В Рено се надяват Пикет да надгради над резултата си

54
0

От тима на Рено се надяват, че спечелените точки във Франция ще служат като база за развитие за пилота им Нелсън Пикет младши.

Определено началото на сезона бе доста трудно за младия бразилец, като дори според слуховете той бе на крачка да изгуби мястото си в тима. Но след седмото си място на Маникур, където завърши пред своя съотборник Фернандо Алонсо, определено част от напрежението над Пикет изчезна.

Техническият директор на тима Боб Бел каза по повод на представянето на Пикет във Франция: „Мисля, че Нелсън свърши похвална работа, като се подобряваше в течение на целия уикенд.”

„В тренировките в петък той бе доста зад Фернандо, но към края на уикенда се движеше с неговото темпо, а накрая спечели повече точки от него.”

„Затова и уикендът бе доста положителен за него, което пък от своя страна е много добре за самоувереността му. Дано това да бъде база за развитие за остатъка от годината, тъй като отиваме на няколко европейски писти, на които е карал и преди. Мисля, че това е истинска възможност за него да покаже целия си потенциал.”

Самият Пикет каза, че се надява френската Гран при да отбележи началото на нов период за него.

„Надявам се да мога да продължа с това темпо през остатъка от сезона,започвайки още със следващото състезание на Силвърстоун. Но резултатът не е променил нищо в мен – знаех, че съм способен и че нещата ще се получат в някакъв момент” – казва бразилецът.

„Мисля, че ще имам силен остатък от сезона, тъй като имам повече опит, а и научих много от първите осем състезания. С всяка секунда в колата научаваш повече и ставаш по-уверен: това е просто естествен процес на учене и отнема време.”