Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В САЩ имаме най-добър шанс за добро класиране от оставащите 4 кръга,...

В САЩ имаме най-добър шанс за добро класиране от оставащите 4 кръга, смята Хасегава

30
0

Макларън-Хонда има най-голям шанс за добро представяне в Гран при на САЩ в Остин от оставащите 4 кръга до края на сезона. Това смята спортният шеф на японската компания за F1 Юсуке Хасегава.

В последния кръг на Сузука Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн останаха извън зоната на точките, но по думите на Хасегава са показали окуражителен прогрес.

„В Гран при на Япония не постигнахме резултатите, към които се стремяхме. Но въпреки че не взехме никакви точки, бяхме окуражени от конкурентноспособността, която показахме, каза Хасегава.

– Смятаме, че пистата в Остин, която е технична с S-образни завои, пасва на пакета ни и ни дава най-добрия шанс да постигнем добър резултат от оставащите 4 състезания. Надяваме се да сме в топ 10 и с двете коли.“

Водещият пилот на тима Фернандо Алонсо пък заяви, че в последните надпревари тимът не е могъл да покаже подобрената скорост на пакета, но се надява това да се случи сега в Остин, където миналата година той завърши 5-и.

„Мисля, че имаме потенциал да спечелим точки в САЩ, ако подредим всичко както трябва, коментира испанецът. – Оптимист съм, че ще имаме позитивен уикенд, ако успеем да се възползваме от всяка възможност.“