Начало Formula 1 News Верстапен се радва на далеч по-доброто от очакваното класиране в САЩ

Верстапен се радва на далеч по-доброто от очакваното класиране в САЩ

27
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен бе категоричен, че Гран при на САЩ протече далеч по-добре за него, отколкото очакваше преди началото на надпреварата. Пилотът на Ред Бул бе 18-и на стартовата решетка, след като счупи окачване в Q1 и смени скоростна кутия. На финала обаче бе втори, като броени километри преди карирания флаг удържа атаката на Люис Хамилтън (Мерцедес).

„В първата обиколка успях да се опазя от проблеми, като същевременно напредвах в колоната – скоростта ми бе наистина добра. Това бе много важен момент, защото ми позволи да установя свой собствен ритъм и да настигна колите в челото. Не смятах, че гумите софт са най-подходящи за условията на трасето и затова при спирането сложих суперсофт – с тях се чувствах по-удобно и контролирах нещата. Изпреварването на Валтери [Ботас] при питовете бе идеално и вероятно бе ключово за стигането до подиума – страхотно включване на тима”, сподели Верстапен след финала.

„Всъщност цялата ни стратегия бе на ниво. Последните 10 обиколки бяха доста вълнуващи, особено като се има предвид, че бях единствената кола с по-меките гуми в челото. Опитвах се да доближа Кими [Райконен], но и да държа под око Люис. Беше сериозна битка, но удържах втората позиция. Люис атакува, но си оставихме голямо пространство. Освен това той отвори широко кривата и се озова в по-мръсната част на пистата. Мисля, че към края вече губех сцепление, така че нямаше как да гоня Кими.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter