Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер чакат решение на Ферари относно втория пилот

В Заубер чакат решение на Ферари относно втория пилот

59
0
Антонио Джовинаци

В екипа на Заубер очаквали решението на Ферари относно това дали от Скудерията ще искат Антонио Джовинаци да бъде пилот в тима от следващия сезон или не, съобщава Motorsport. След сделката на швейцарският тим с Алфа Ромео, от Ферари имат правото да определят единият пилот в отбора.

След като в Заубер наеха освободения от Ферари Кими Райконен за 2019 г., сега остава да бъде решено кой ще бъде вторият титуляр.

И мнението на шефовете на Скудерията изглежда ще бъде решаващо, като Джовинаци е високо ценен от Ферари и е тестпилот на тима.

Той кара в 2 състезания миналия сезон на Заубер, замествайки контузения Паскал Верлайн, а този сезон пилотира за екипа от Хинвил в първата свободна тренировка на Хокенхайм. За Ферари италианецът кара на тестовете в Унгария преди лятната пауза.

Другият основен кандидат за второто място в Заубер е Маркус Ериксон, който има сериозни връзки със собствениците на тима. Шведът кара своя 4-и сезон в екипа, но не показва нищо особено и този сезон категорично е побеждаван от Льоклер.