Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Скудерията не са съвсем доволни от първия ден подготовка

В Скудерията не са съвсем доволни от първия ден подготовка

41
0

Екипът на Ферари се съсредоточи върху обичайната си петъчна програма в началото на уикенда за Гран при на Австралия – търсене на оптимални настройки и сравнение между двата типа гуми, предоставени от Бриджстоун. Шефът операции на пистата Лука Балдисери обобщи ситуацията:
Малко по-сложен ден беше, особено през втората сесия. Настройките на Кими следобед определено не бяха най-добрите. Фелипе пък приключи работа малко по-рано заради излитане от трасето, което показва, че тази година наистина не бива да се допускат грешки.
Не съм особено доволен от начина, по който преминаха тренировките. Сутринта намерихме някои добри реглажи, но следобед нещо се обърка и това си пролича по времената ни за обиколка. Сега трябва внимателно да прегледаме, за да работим в търсене на подобрение – коментира и световният шампион Райконен.
Съотборникът му Фелипе Маса изрази по-голямо задоволство от първия си ден зад волана за новия сезон. Във втората тренировка бразилецът се завъртя сериозно, размина се без последствия за автомобила, но съсипа последния си комплект меки гуми.
По-твърдият тип е по-постоянен като представяне, докато другият предоставя повече сцепление, но след това по-бързо се износва – обясни Маса резултатите от сравнението на гумите.