Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо доволни от новата задвижваща система на Хонда

В Торо Росо доволни от новата задвижваща система на Хонда

39
0
Пиер Гасли

Пилотите на Торо Росо Пиер Гасли и Брендън Хартли изпробваха новата задвижваща система на Хонда в днешните свободни тренировки за Гран при на Русия. В екипа останаха доволни от агрегата и поведението му при първата му изява на писта. Гасли бе осми в следобедната свободна тренировка, а Хартли – 16-и.

„Още преди пристигането в Сочи знаехме, че ще имаме наказания и за двете коли заради задвижващите системи, така че подготвихме предварително програмата си”, обясни главният състезателен инженер Джонатан Едолс. „Съсредоточихме се повече върху дълги серии. Това бе първо излизане на писта за новите мотори и те изискваха малко фино настройване, калибриране, но след като свършихме това, бяхме в добра форма. Всичко изглежда положително по отношение на задвижващата система.”

Отборът проведе и няколко теста, за да сравни данните от пистата с получените на динамометрите резултати.

Техническият директор на Хонда за Формула 1 Тойохару Танабе също каза, че петъкът е бил позитивен по отношение на новите агрегати.

„Денят ни бе позитивен като цяло. След трудния уикенд в Сингапур бе важно да открием някои отговори и да опитаме да си върнем темпото. Това бе задачата ни днес, както и да изпробваме новата задвижваща система, която изглежда работи добре. Това определено е окуражаващо за последните няколко старта от сезона”, коментира Гасли.

И той, и Хартли се съсредоточиха повече върху подготовка за състезанието. Новозеландецът за първи път кара на пистата в Сочи и призна, че руското трасе няма да се нареди сред любимите за него конфигурации.

„В първата тренировка имахме малък проблем с автомобила ми, заради което сменихме пода за втората сесия. Но пък дългата серия с гориво за състезание изглеждаше много добра”, допълни Хартли.